Diabetes Mellitus

 

De bloedsuikerspiegel

Insuline regelt de bloedsuikerspiegel in ons lichaam. De bloedsuikerspiegel geeft aan hoeveel glucose er in het bloed zit. Het is van groot belang voor uw welzijn dat de bloedsuikerspiegel een goede waarde heeft. Bij een te hoog bloedsuikerspiegel krijg je te maken met hyperglykemie. Hyperglykemie kan op korte termijn leiden tot, onder andere, veel plassen, moeheid, dorst en jeuk. Bij een te lage bloedsuikerspiegel krijg je te maken met hypoglykemie. Hypoglykemie kan op korte termijn leiden tot trillen, zweten, hoofdpijn, duizelig, vermoeid en minder geconcentreerd. Op lange termijn kunnen te grote schommelingen van de bloedsuikerspiegel leiden tot nierziekten, hart- en vaatziekten, oogcomplicaties en complicaties aan de zenuwbanen.

Diabetes Mellitus

Er zijn twee soorten Diabetes Mellitus: type 1 en type 2. Mensen met diabetes type 1 maken zelf helemaal geen insuline meer aan. Dit leidt, zonder behandeling, tot een te hoge bloedsuikerspiegel. Zij dienen een goed dieet te volgen én moeten hun hele leven insuline spuiten. Mensen met diabetes type 2 reageren wisselend op insuline. Dit leidt tot grote fluctuaties in de bloedsuikerspiegel. 

Een dieet op maat bij Diabetes Mellitus

Wenst u een dieet op maat bij Diabetes Mellitus? De voedingsdeskundigen van voeding op maat staan voor u klaar.  Wij bieden u persoonlijke en professionele begeleiding, gewoon bij u in de buurt.